dijous, 23 de març de 2017

Participa al Let's Clean Up Europe!

PROGRAMES-PROJECTES

Participa al Let's Clean Up Europe!

Els dies 12, 13 i 14 de maig de 2017 se celebra a tot Europa aquest gran esdeveniment que
consisteix en la realització d’accions de neteja en espais naturals del nostre entorn per part dels ciutadans.

Una operació de neteja dóna resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals (boscos, rius, platges, rieres…), per tal d’evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l’habitat i el paisatge. Més enllà d’aquest fet, l’acció també té un alt potencial de sensibilització per la ciutadania, en ser una bona oportunitat per visualitzar de forma directa l’efecte dels comportaments incívics.

Poden participar les administracions públiques, empreses, associacions, escoles, o universitats que així ho desitgin, organitzant una operació de neteja. I els ciutadans, a través de la seva participació directa en aquestes activitats.

Els organitzadors rebran un kit de material logístic (bosses de ràfia reutilitzable, guants protectors i armilles).  El material es lliurarà per ordre d’inscripció d’activitat i fins a exhaurir les existències.

Període d'inscripció: fins al 31 de març hi ha temps per inscriure una acció de neteja.
Hashtag de la campanya: #cleanupEurope i #letscleanupCAT

vídeo promocional


Formulari d'inscripció
Més informació

dilluns, 20 de març de 2017

“MONTSORIU” 3r en la final del monument favorit de Catalunya!

  CONCURS                    

“MONTSORIU” 3r en la final del monument favorit de Catalunya!

El Castell de Montsoriu, de la comarca de La Selva, va en 3a posició (provisional) del concurs El Monument Favorit de Catalunya, organitzat per les revistes “Descobrir” i “Sàpiens”:

Com puc votar?
  • Podeu votar pel Castell de Montsoriu accedint a l’enllaç.
  • Es pot votar fins al 21 de març.
  • Els 12 monuments que tinguin menys votacions quedaran eliminats. Els altres 8 competiran a partir del 21 de març.
  • Per votar, només cal que siguis usuari registrat de Descobrir.cat . Pots fer un vot cada hora. I com més votis, més opcions tens de guanyar algun dels més de 100 premis que es sortegen cada setmana, a partir del 21 de març.

Quants més vots millor!

dijous, 16 de març de 2017

Premis Llanterna Digital

PREMIS                     

Premis Llanterna Digital

Els Premis Llanterna Digital volen contribuir al foment de l’ús del català i de l’occità, a través de l’elaboració de curtmetratges el contingut dels quals tracti sobre la llengua, en sentit ampli i des de qualsevol perspectiva.

Categories:
  • Centres d’educació primària
  • Centres d'educació secundària
  • Membres de la comunitat universitària
  •  Oberta 
Termini: 31 de març
Més informació

dilluns, 13 de març de 2017

Anton Aubanell. Geometria, per visualitzar, experimentar, interpretar, raonar. Un repte!

FORMACIÓ                       

Anton Aubanell. Geometria, per visualitzar, experimentar, interpretar, raonar. Un repte!

Dia: 30/03/17  
Hora: 17:30 - 19:00
Lloc: Auditori de Santa Coloma de Farners 
Tema: Geometria, per visualitzar, experimentar, interpretar, raonar. Un repte!
Ponent: Anton Aubanell
Termini: Termini per fer la reserva de plaça: fins 22.3 2017. Confirmació de la inscripció a partir del dia 22 de març (s'informarà via email).
Organitza: CRP de La Selva I

L'aforament és limitat (250 persones).

Més informació

divendres, 10 de març de 2017

Iniciativa X(p)rimenta

 CONCURS                    

Iniciativa X(p)rimenta

La iniciativa X(p)rimenta anima els professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles formatius a realitzar un experiment científic i a filmar-lo en vídeo, amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant.

S’hi concediran tres premis als millors vídeos presentats, un per a cada categoria (Primària, Secundària, i Batxillerat/Cicles formatius). Hi haurà tant premis per als docents com per a l'alumnat.

Termini: 10 de maig de 2017

X(p)rimenta 2017 és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, i enguany compta amb el patrocini de Turalcat, el suport de Pendulum, el MMACA i Il.lustraciència, i la col·laboració de l’Obra Social ‘la Caixa’,  el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya, Escola Valenciana i Physics!

Més informació

dilluns, 6 de març de 2017

Primera Jornada TACArt

FORMACIÓ                       

Primera Jornada TACArt

La Jornada TACArt està dedicada a l’intercanvi d’experiències d’educació artística: visual i plàstica, música i dansa, amb l’ús de tecnologia dins el món educatiu.
Vol proposar alternatives metodològiques i recursos educatius que aproximin el fet artístic, el patrimoni  i els bens culturals, tot fent ús de les TAC.

Destinataris: mestres de primària, professorat de secundària, ensenyaments artístics i altres professionals interessats en la temàtica.

Data: 18 de març de 2017

dijous, 2 de març de 2017

Jornada mSchools al Mobile World Congress


 CONGRÉS                        

Jornada mSchools al Mobile World Congress

El dimecres 1 de març vaig assistir, en representació del CRP, a la jornada organitzada pel programa mSchools a l’auditori del Hall 8 de la Fira Gran Via de L’Hospitalet de Llobregat, en el marc del Mobile World Congress.


Changing Education Together

Durant la primera part del matí es va celebrar el seminari "Changing Education Together" dirigit a equips directius de centres educatius i representants del sector de l’educació, una gran oportunitat per escoltar conferenciants experts parlant de les últimes tendències en tecnologia educativa. 

Va ser un plaer escoltar la consultora d'educació digital Michelle Selinger parlant sobre pedagogia digital amb exemples de centres d'arreu del món, com Austràlia, Singapur, Irlanda, Suècia... Va dir que hem de preparar els joves d'ara per feines que no facin els robots en el futur. Han de ser creatius, flexibles i capaços de treballar en equip per trobar solucions als reptes del futur.
Va explicar que l'aprenentatge és una activitat social i per tant els alumnes han d'aprendre a fer-se preguntes, a aprendre dels altres i aprendre amb els altres.


Un altre dels conferenciants destacats va ser el professor anglès Scott Hayden del Basingstoke College of Technology que ens va explicar la seva experiència de col·laboració, comunicació i creació fent ús d'aplicacions com Facebook, Twitter, Instagram, eines Google (Drive, Documents, Formularis, Dibuixos, Hangouts, Keep, Sites), eines d'streaming (Periscope, Youtube Live, Facebook, Live), Screencasting, Podcast, Grammarly, Piktochart, Canva, Quizizz, EdPuzzle, VirtualLego, Linkedin i Snapchat. Podeu veure'n més detalls en la seva presentació.

La investigadora i dissenyadora d'entorns d'aprenentatge Sussana Tesconi ens va parlar sobre com hauria de ser el docent del futur. Ha de tenir mentalitat d'aprenentage autònom, de cerca de recursos, d'activar processos d'investigació...
Mobile Learning Awards

A continuació va tenir lloc el lliurament de premis dels Mobile Learning Awards als projectes més innovadors elaborats pels docents i les escoles de Catalunya. Però abans cadascun dels finalistes ens va fer una breu explicació de la seva experiència.

En la modalitat "Escoles innovadores en l’aplicació de les tecnologies digitals" (categoria centres educatius), s’ha endut el primer premi la iniciativa Les TAC a l'abast de tothom, de l’Escola Joan Sallarès i Pla (Sabadell). El projecte fomenta una educació integradora de qualitat facilitant l’accés a la tecnologia a tots els alumnes en un centre d’alta complexitat, amb un percentatge molt important d’alumnat immigrant.

El segon premi ha sigut pel projecte de Robòtica i programació a Educació Infantil i Primària a l'escola Els Estanys de Castell-Platja d'Aro. A la seva presentació van mostrar com planifiquen l'ús de robots educatius (Beebots, Probots, LegoWedo, Lego Mindstorms), la programació (Code, Scratch), i el disseny 3D (SketchUp).

El projecte Otto, el robot biped, de l’Escola El Turó (Montcada i Reixac), ha guanyat el primer premi en la modalitat Experiències i propostes d’aula amb tecnologies digitals (categoria docents). Els alumnes han experimentat totes les fases de creació d'un robot DIY, impressió 3D, muntatge i programació.

Més informació sobre tots els premiats  -  Galeria de Fotos


A la tarda vaig poder fer un cop d'ull per diferents pavellons de la fira. A part de tot tipus de mòbils, s'hi poden veure molts aparells i dispositius innovadors com cotxes connectats i autònoms, robots amb qui mantenir una conversa, dispositius de les cases connectats a internet, drons, ulleres amb realitat virtual, amb realitat augmentada... i un munt d'aplicacions per empreses i particulars.

Es va fer també la presentació del resultat de la primera edició de l'Eduhack, la jornada de cocreació educativa: 40 projectes creats, 14 projectes arriben al pilotatge amb 1720 alumnes implicats en 12 projectes. La propera edició es farà al novembre als territoris i es basarà en els reptes del programa Objectius per al desenvolupament sostenible de l’ONU.
YOMO (Youth Mobile Festival Barcelona)

També durant aquest dies a la Fira de Montjuic s'ha celebrat la primera edició del YOMO (Youth Mobile Festival Barcelona) per promocionar les vocacions de ciència, tecnologia, enginyeria, disseny i matemàtiques (les que en el futur tenen millor perspectiva laboral).

En el recinte d'exposicions les escoles i els docents que s'hi van inscriure han pogut gaudir de conferències, espectacles, tallers i activitats interactives, presentades per empreses o per alumnes de les escoles participants.

No us venen ganes d'apuntar-vos-hi?